Študentski dom Ljubljana | Virtualni sprehod

Virtualni sprehod

Nahajate se tukaj

Dom na Poljanski cesti

Obdan z zelenjem, je Dom na Poljanski cesti poleg Doma na Litostrojski cesti najsodobnejši ter posledično tudi boljše opremljeni blok, saj je bil zgrajen leta 2006. Dom ponuja 224 ležišč apartmajskega tipa, fitnes, sodobne učilnice, pralnice, kolesarnice in prijetne družabne prostore. 

 

Domova ŠD3 in ŠD 4

Energetsko učinkovita, sodobna domova ŠD3 in ŠD 4 sta umeščena na rob Krajinskega parka- Ljubljansko barje sta apartmajski zgradbi, obdani z zelenjem. Domova imata skupaj 915 ležišč, družabne prostore, zunanje igrišče za odbojko na mivki ter zunanje vadbišče za moč. Stanovalci sami urejajo zelenjavni in cvetlični vrt, ki služi tudi za prijetno in ustvarjalno druženje.

Dom IV - Alumni soba

Alumni soba je namenjena hranjenju več kot 60-letne zapuščine Študentskega doma Ljubljana, ki doslej še ni imel primernega mesta za hranjenje artiklov kot tudi ne primernega mesta za druženje ob posebej organiziranih dogodkih. Zaradi tega še posebej ponosno predstavljamo Alumni sobo, ki hrani zanimivosti, kot so domski red iz šestdesetih let prejšnjega stoletja ter ostale dragocene študentske spominke.

Dom IV - Glasbena soba

Študentje Akademije za glasbo so z veliko pozornosti spremljali projekt izdelave glasbene sobe. Glasbena soba s klavirjem je pripravljena z namenom vaj za vse stanovalce Študentskega doma Ljubljana. Prav tako bo glasbena soba na razpolago za morebitne glasbene nastope, kulturne prireditve, snemanja glasbenih izdelkov, itd. Glasbeniki, ki so jo preizkusili, so bili navdušeni nad kakovosti izdelave in, kar je najpomembneje, nad odlično akustiko, ki jo omogoča.

Dom IV - Fitnes

Novi fitnes se razteza na površini približno 160m2 in obsega večji prostor v izmeri 120 m2 s prostimi utežmi, trenažerji ter kardio predelom. Drugi, manjši prostor, je namenjen aerobnim trenažerjem ter skupinski vadbi. Za fitnes je že v prvih dneh njegovega delovanja veljalo veliko zanimanje. Na to kaže podatek, da je na vadbo trenutno vpisanih preko 120 študentk in študentov.

Dom podiplomcev Ljubljana

Dompodiplomcev Ljubljana je namenjen nastanitvi gostujočih raziskovalcev, gostujočih visokošolskih učiteljev in visokošolskih sodelavcev v okviru uradnih izmenjav.

DPL - soba

Dom podiplomcev Ljubljana vključuje 35 apartmajev višje kakovosti velikosti 32m2 do 53m2 , primernih za zahtevnejše uporabnike. Vsak apartma ima mini kuhinjo, dnevni prostor in spalnico.

Upravna stavba s Sprejemno pisarno

Upravna stavba gosti Sprejemno pisarno, kjer se študenti vselijo in izselijo, v njej pa je tudi recepcija s splošnimi informacijami, blagajno in turistično pisarno.

Restavracija

V zavodu deluje restavracija, ki ponuja dnevno 5 vrst različnih kosil subvencionirane prehrane za študente, in upošteva zahteve zdrave prehrane, gosti pa tudi zunanje goste. Poleg restavracije deluje tudi bar, ki je med študenti nepogrešljiva točka za dopoldansko druženje ob kavici in toplih rogljičkih in skupinske večerne oglede tv prenosov športnih dogodkov. V restavraciji pa so tudi različni kulturni dogodki.