Študentski dom Ljubljana | Restavracija - opis

Restavracija - opis

Nahajate se tukaj

»Restavracija deluje že vse od ustanovitve Študentskih domov v Ljubljani, torej od leta 1952. Kot prve domove v Rožni dolini, jo je načrtoval priznani slovenski arhitekt, ing. Ivan Štrukelj. V dolgih letih obratovanja je dobila vzdevek  »Menza«, ki je tako prepoznavna  kot stavba v Ljubljani.

Leta 2013 je bil njen videz prenovljen v okviru projekta*, kjer so študenti arhitekture, krajinske arhitekture in slikarstva prispevali svoje ideje za prenovo prostora in imena. Tako današnja »Rožna kuh'na« in bar »Rožni dol« z arhitekturno rešitvijo ohranjata  intelektualno odprtost prostora, ki  poudarja  temeljne ideje arhitekta Ravnikarja. Mogočni črni stebri so žlahtno izpostavljeni v velikem prostoru, črna barva pa se  ponovi na  detajlih in vratih. Nežna rumeno zelena barva miznih plošč v restavraciji in mali jedilnici se ujema z barvo dveh sten in barvo počivalnikov pred tv sprejemnikom. Osveženi stoli s sivo prevleko pa hkrati ohranjajo tradicionalno znano obliko. Črno zelena kombinacija z belo in sivo v baru, ki  odseva v  velikih ogledalih, daje prostoru uglajenost. Razporeditev miz naglašuje kotičke. Na belih stenah je obilo zelenja, kar daje prostoru še poseben čar.

Restavracija v Menzi  je mesto, kjer študentje lahko za primerno in subvencionirano ceno dobijo kosilo in jedi po naročilu, solate iz solatnega bara,  pizze in  vegetarijansko hrano. Po naročilu restavracija pripravi tudi dietetična kosila. V restavracijo radi zahajajo tudi upokojenci ter vedno več zaposlenih iz bližnjih institucij in podjetij.

Obiskovalci se radi zadržijo v internetnem kotičku ali v počivalnem delu  pred televizorjem, po kosilu posedijo ob mizah, zatopljeni v svoje projekte ali pa se umaknejo v manjšo jedilnico, kjer stanovalci  pripravljajo umetniške razstave.«

Cenik restavracije.

Obratovalni čas Restavracije

Ponedeljek - četrtek Od 11.00 do 20.30 (S SUBVENCIJO)
Petek Od 11.00 do 17.00 (S SUBVENCIJO)
Sobota, nedelja Zaprto

 

PriponkaVelikost
Cenik restavracija 20171.35 MB