Skip to main content

Burn vadba

Burn vadba je nova oblika treninga v naši ponudbi. Gre za visoko intenzivno intervalno vadbo, kar pomeni, da je trening sestavljen iz menjav kratkih faz maksimalne intenzivnosti ter krajših intervalov aktivnega počitka. Taka oblika treninga pospešuje metabolizem in porabo kalorij, njegov učinek pa traja še dolgo po sami vadbi, saj je poraba maščob povečana do 48 ur po vadbi (vračanje kisikovega dolga). Poleg povečane porabe maščob burn vadba pripomore tudi k zdravju srca in ožilja ter seveda izboljšanju fizične pripravljenosti.

Trening, ki vsega skupaj traja 45 minut, je sestavljen iz treh delov:

1. Učinkovito ogrevanje, ki nas pripravi na drugo fazo vadbe, pri kateri spoznamo pravilno izvedbo vaj, kar je bistvenega pomena pri intenzivnem delu vadbe.

2. Glavni del je sestavljen iz menjav visoko intenzivnih vaj (predvsem z lastno težo), vmesnih faz aktivnega počitka in priprav na nadaljnje ponovitve. V prvi stopnji bo ta del trajal maksimalno 30 minut, z daljšimi odmori, kasneje pa bomo težili k takšni fizični pripravljenosti, da bo za pravilno izvedbo vaj potrebnih maksimalno 20 minut.

3. Tako intenzivni vadbi sledi sproščanje, ohlajanje telesa ter raztezanje mišic, ki so aktivno sodelovale pri treningu.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava