Skip to main content

Koronavirus in bivanje v študentskih domovih

PCT pogoj, samotestiranje, nova izredna navodila bivanja…

Spoštovane stanovalke in stanovalci ŠDL,

epidemija COVID-19 je povzročila eno največjih kriz v zadnjem stoletju in je korenito spremenila naš način življenja. Podobno, kot lansko leto, se tudi letos v obdobju pred začetkom novega študijskega leta povečuje število okužb in število bolnikov, ki potrebujejo bolnišniško oskrbo. Tako uprava kot stanovalci si nikakor ne želimo, da bi prišlo do ponovnega zapiranja študentskih domov. Najlažje bomo to dosegli tako, da se cepimo oziroma se obnašamo odgovorno in spoštujemo izredna navodila bivanja.  

V izrednih navodilih ohranjamo določene zajezitvene ukrepe, saj se v zadnjih tednih število okužb povečuje, ob izrednem poslabšanju epidemiološke slike pa ni izključena možnost zaprtja javnega življenja. Tudi v prihodnje bomo sodelovali s ŠSS in ostalimi študentskimi domovi, da bomo ob izboljšanju epidemiološke situacije ukrepe skladno s tem sproščali ter vam tako zagotovili prijetnejše bivanje.

Odloki, ki jih sprejema Vlada RS, določajo, da morajo študenti, ki so del izobraževalnega procesa izpolnjevati PCT pogoj (prebolelost, cepljenost, testiranje). Če ga ne, se obvezno redno samotestirajo skladno z aktualnimi navodili Vlade RS. Podrobnosti o izpolnjevanju pogoja prebolevnosti, cepljenja, testiranja si lahko preberete tukaj.

Pozivamo vas, da pri bivanju v ŠDL ravnate odgovorno, kar pomeni, da v domove vstopate zdravi in da upoštevate splošna navodila za preprečevanje okužbe s povzročiteljem COVID-19 (t.j. medosebna razdalja, uporaba maske, umivanje in razkuževanje rok, upoštevanje higiene kašlja in intenzivno zračenje prostorov) ter da še posebej odgovorno ravnate v primeru znakov bolezni, stika z okužbo, potrditvi okužbe ali v primeru pozitivnega rezultata samotestiranja ter da v navedenih primerih ravnate skladno s protokolom izrednih navodil bivanja, ki smo jih, glede na nekoliko spremenjeno epidemiološko situacijo ter skladno z novimi predpisi Vlade RS, nekoliko dopolnili (dostopno: tukaj).       

V želji, da še naprej ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava ŠDL
Ljubljana, 13. 09. 2021

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava