Skip to main content

Obvestilo za stanovalke in stanovalce ŠDL

Nova izredna navodila, ki veljajo od 3. 6. 2020 do preklica.

Spoštovane stanovalke in stanovalci ŠDL,

kot ste bili že obveščeni je Nacionalni inštitut za javno zdravje objavil Priporočila za preprečevanje okužbe s SARS CoV – 2 ob odpiranju študentskih domov, ki jih je potrebno dosledno upoštevati. Prav tako vas želimo ponovno obvestiti, da do preklica veljajo za stanovalce tudi Izredna navodila bivanja za preprečevanje širjenja okužbe.

Skladno z navedenimi priporočili in izrednimi navodili se v domove lahko vrnete le zdravi stanovalci (tisti, ki v zadnjih 14 dneh niste imeli kateregakoli od simptomov COVID-19 oziroma ste bili v tem obdobju zdravi in v zadnjih 14 dneh niste bili v stiku z osebo, ki je kazala znake in simptome, sumljive za COVID-19). Za bivanje v ŠDL morate predhodno izpolniti Izjavo stanovalca ŠDL ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID‑19. V celoti izpolnjeno in podpisano izjavo, najkasneje ob vrnitvi v študentski dom, pošljite na elektronski naslov: izjave.sdl@stud-dom-lj.si. Brez podpisane izjave bivanje v študentskem domu trenutno ni mogoče.

Če imate v zvezi z izvajanjem navedenih priporočil in izrednih navodil kakršnokoli vprašanje, vas prosimo, da se obrnete na Sprejemno pisarno v času uradnih ur na e-naslov: sprejemnapisarna@stud-dom-lj.si ali na telefonski številki (01) 242 1020,  051/362-995.

Sprejemna pisarna v Rožni dolini, Sprejemna pisarna Doma podiplomcev in Pisarna za študentske domove ter ostale službe ŠDL so dosegljive do preklica še naprej po telefonu v času uradnih ur oziroma elektronski pošti, osebno pa le izjemoma, kadar je to nujno potrebno in po vnaprejšnjem dogovoru.

V poslovne prostore ŠDL lahko vstopajo le zdrave osebe, ki ne kažejo nobenega od simptomov COVID-19 in so pri tem dolžne dosledno upoštevati navodila o ravnanju za preprečevanje okužb. Pred vstopom v prostore je obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok, čakajoči na storitev so dolžni zagotavljati socialno distanco minimalno 1,5 m. Vstopa se posamično.

Vse ukrepe, ki jih izvaja Vlada Republike Slovenije v zvezi z zajezitvijo širjenja virusa COVID-19 lahko spremljate tudi na spletni strani Vlade Republike Slovenije in spletni strani Nacionalnega inštituta za javni zdravje.

O vseh spremembah in novostih boste, tako kot do sedaj, sproti obveščeni na spletni strani Študentskega doma Ljubljana.

V želji, da še naprej ostanete zdravi in da uspešno opravite študijske obveznosti, vas lepo pozdravljamo

Uprava ŠDL
Ljubljana, 3. 6. 2020

  
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava