Skip to main content

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja z okužbo SARS-CoV-2

Odlok velja od 6. 9. 2021 dalje.

Spoštovane stanovalke in stanovalci,

obveščamo vas, da je bil dne 4. 9. 2021 sprejet Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 142/2021, v nadaljevanju: odlok). Odlok z dnem 6. 9. 2021 uveljavlja izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja) tudi za uporabnike storitev v dejavnosti vzgoje in izobraževanja, vključno z visokošolsko dejavnostjo. Odlok določa, da se študenti, ki PCT pogoja ne izpolnjujejo, samotestirajo enkrat tedensko v enakih presledkih.

Kako do testov za samotestiranje?
Teste (pet testov mesečno) brezplačno prevzamete v lekarnah ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali potrdila o vpisu in osebnega dokumenta, če je študent tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja. 

Pravilen odvzem brisa in pravilna izvedba testa
Za pravilen odvzem brisa in pravilno izvedbo testa sledite navodilom za samotestiranje v 6 korakih (infografika) oziroma video prikazu samotestiranja (video). 

Kako ravnati v primeru pozitivnega rezultata pri samotestiranju ali v primeru slabega počutja?
V primeru pozitivnega rezultata samotestiranja, kot tudi v primeru bolezenskih znakov in simptomov (ne glede na izpolnjevanje PCT pogoja), ostanete doma in obvestite osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na PCR test.

Cepljenje proti COVID-19
Vse aktualne podatke o cepljenju najdete tukaj.

Ostali preventivni ukrepi: zaščitne maske, razkuževanje rok, izredna navodila bivanja…
V prostorih študentskih domov je še vedno obvezna uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok, ohranjanje ustrezne medosebne razdalje (najmanj 1,5 m) ter prezračevanje zaprtih prostorov. Trenutno veljavna Izredna navodila bivanja za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 bo zavod v prihodnjih dneh uskladil z aktualnimi navodili pristojnega ministrstva ter ostalih pristojnih organov. O novostih boste, kot do sedaj, obveščeni preko aplikacije Moj Študent in z objavo na spletni strani zavoda.

V upanju, da ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava ŠDL
6. 9. 2021

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava