Skip to main content

Pismo stanovalkam in stanovalcem ob začetku študijskega leta

Novo študijsko leto

 

Spoštovane študentke,

spoštovani študenti,

stanovalke in stanovalci,

skupaj z vami se veselimo novega študijskega leta, novih znanj in znanstev ter novih priložnosti. Uprava ŠDL in vsi zaposleni si bomo kot do sedaj prizadevali, da bo vaša izkušnja edinstvena, predvsem pa prijetna in varna. Seveda za večino izmed vas že dobro poznana in domača.

Kot radi mnogokrat poudarjamo so študentski domovi več kot le streha nad glavo. To udejanjamo predvsem s sobivanjem, kjer si v prvi vrsti prizadevamo za zagotavljanje varnosti in udobja stanovalcev, poleg tega pa z raznoliko infrastrukturo in ponudbo podpiramo tudi številne druge dejavnosti in aktivnosti. Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran, kjer si lahko ogledate aktivnosti in  dejavnosti, ki jih izvajamo in organiziramo v Študentskem domu Ljubljana.  

Poleg tega Študentski svet stanovalcev organizira tudi razne kulturne in športne dogodke, med katerimi izstopajo »Majske igre« (tritedenski festival s številnimi koncerti, kulturnimi večeri in športnimi tekmovanji). Predlagamo vam, da v svojem domu preverite, kdo je predstavnik in njegov namestnik in ju povprašate o dogajanju v domu in dejavnostih ŠSS.

Študentski dom Ljubljana v letošnjem letu praznuje svoj 70. jubilej. To je res dolga pot, ki smo jo prehodili skupaj - pot polno preizkušenj, pa vendar izjemnih doživetij. Na vseh nas je, da s spoštljivim odnosom in ravnanjem ohranimo prostore in našo edinstveno skupnost tudi za generacije za nami.

Za vsa morebitna vprašanja v zvezi z bivanjem se lahko obrnete na predstavnika doma v katerem bivate oziroma na Sprejemno pisarno v času uradnih ur.

Prilagamo tudi dopis ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Igorja Papiča ter ministra za zdravje Danijel Bešič Loredana, in vas prosimo, da ga podrobno preberete in upoštevate.

Želimo vam prijetno bivanje ter uspešno študijsko leto.

 

Uprava ŠDL

Ljubljana, 3. 10. 2022

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava