Skip to main content

Pozdravljeni v ŠDL

Veseli nas, da ste postali del skupnosti študentk in študentov iz vseh krajev Slovenije in tujine, ki že vrsto let soustvarja zgodbo ŠDL. Ker se zavedamo, kako pomembno in neponovljivo obdobje je pred vami, si v ŠDL prizadevamo vsem stanovalcem zagotavljati kakovostne bivalne pogoje za študij. ŠDL omogoča bivanje po subvencioniranih nastanitvenih cenah v domovih na različnih lokacijah v Ljubljani v bližini visokošolskih zavodov (Rožna dolina, Mestni log, Center, Bežigrad in Šiška). Seveda pa nastanitev v ŠDL ne pomeni zgolj bivanja. Stanovalci lahko prosti čas izkoristite za druženje v prostorih za druženje, na površinah za družabne športe, v fitnesih in na zunanjih vadbiščih. V ŠDL je skozi vse leto tudi pestro dogajanje na področju kulture, za prehranjevanje pa poskrbi restavracija Rožna kuh'na, ki ponuja zanimive in zdrave obroke po subvencioniranih cenah.

Del kakovostnega bivanja je vsekakor tudi spoštovanje sostanovalcev in upoštevanje Domskega reda, v katerem so opisana vsa razmerja, pravice in obveznosti stanovalcev, zato vas vabimo, da si ga preberete.

Poleg pravil Domskega reda veljajo v zavodu tudi nenapisana »zlata« pravila bivanja: Če odpreš-zapri. Če odkleneš-zakleni. Če prižgeš-ugasni. Če ni tvoje-pusti pri miru. Če polomiš-popravi. Če ne znaš, pokliči oskrbnika. Če si sposodiš-vrni. Če razmečeš-pospravi za seboj. Če umažeš-počisti za seboj. Če se te ne tiče, pusti pri miru. Če gre kaj narobe-se pogovori s kom. Če užališ-se opraviči. Če si žalosten-vedi, jutri bo nov dan. Če si vesel-deli veselje z drugimi. Ne pozabi, da si enak med enakimi in ne pozabi, da si prišel v Ljubljano študirat.

Za vsa morebitna vprašanja v zvezi z bivanjem se lahko obrnete na predstavnika doma v katerem bivate oziroma na Sprejemno pisarno v času uradnih ur.

Želimo vam prijetno bivanje v ŠDL.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava