Skip to main content

Varstvo osebnih podatkov (GDPR)

Obvestilo posameznikom po 14. členu Splošne uredbe o varstvu podatkov (ang. GDPR) glede obdelave osebnih podatkov v evidenci stanovalcev, prenočevalcev oziroma gostov

1Upravljavec zbirke osebnih podatkov

Študentski dom Ljubljana
Svetčeva ulica 9
Telefon: 01 242 1000
elektronska pošta: studentski.domovi@stud-dom-lj.si

2Kontakti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkovdpo@stud-dom-lj.si
3Namen obdelave osebnih podatkovZaradi poslovanja in posredovanja podatkov pristojnim zavodom in državnim organom.
4Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkovNastanitvena pogodba, izjava, Zakon o prijavi prebivališča.
5Vrste zadevnih osebnih podatkov 
  • osebno ime
  • enotna matična številka občana
  • vrsta in številka osebnega dokumenta
  • spol
  • datum, kraj, občina in država rojstva
  • državljanstvo
  • o tem, ali je študent zaposlen
  • stalno prebivališče in naslov za osebno vročanje pošte (ulica, hišna številka, kraj, poštna številka, občina, država)
  • telefon in elektronski naslov
  • številka in datum izdaje odločbe, izdane v postopku uveljavljanja pravice do subvencioniranega prebivanja
  • številka in datum sklenitve nastanitvene pogodbe za subvencionirano prebivanje oziroma aneksa k nastanitveni pogodbi za subvencionirano prebivanje ter čas veljavnosti
  • o tem, kje uveljavlja pravico do prebivanja
  • ime visokošolskega zavoda, na katerega je študent vpisan
  • ime študijskega programa, na katerega je študent vpisan
  • kraj izvajanja študija
  • stopnja in vrsta študijskega programa
  • letnik študija
  • vrsta vpisa (prvi vpis v letnik, ponavljanje letnika, zamenjava študijskega programa, nadaljevanje študija po merilih za prehode in vzporedni vpis)
  • način študija
  • študijsko leto prvega vpisa na zdajšnji študijski program
  • študijsko leto prvega vpisa na kateri koli študijski program
  • število let koriščenja subvencioniranega prebivanja in potek študija po študijskih letih študija
  • datum vselitve in datum izselitve
  • o prekinitvi študija
  • o tem, ali izpolnjuje pogoj za izjemno podaljšanje subvencioniranega prebivanja
  • o uveljavljanju starševstva in podatki o drugem roditelju, s katerim prebiva v študentskem domu (osebno ime, enotna matična številka občana)
  • o tem, ali ima status študenta invalida s spremljevalcem
  • o tem, ali je študent spremljevalec invalida, in podatki o študentu, kateremu je spremljevalec (osebno ime, enotna matična številka občana)
 
6Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkovUpravna enota Ljubljana, ministrstvo, pristojno za visoko šolstvo, AJPES, Policija.
7Obdobje hrambe osebnih podatkov5 let po izselitvi.
8Informacije o obstoju pravic posameznika

Posameznik ima vse pravice, do katerih je upravičen na podlagi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov:

  • Pravica vedeti
  • Pravica do popravka
  • Pravica do omejitve obdelave
  • Pravica do ugovora
  • Pravica do dostopa
  • Pravica do izbrisa
  • Pravica do prenosa podatkov

Pravice v odnosu do avtomatske obdelave podatkov, pri čemer pa ta pravica posameznika ne sme biti v nasprotju z določili druge zakonodaje.

9Informacija o pravici do preklica privolitvePrivolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.
10Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Pritožbo lahko pošljete  Informacijskemu pooblaščencu

Naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana
e‑naslov: gp.ip@ip-rs.si
telefon: 01/2309730
spletna stran: www.ip-rs.si

11Informacije o viru osebnih podatkovOsebne podatke pridobimo iz eVŠ, evidence prijavljenih za subvencionirano bivanje študentov, ki se vodi po 81.g členu Zakona o visokem šolstvu.
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava