Skip to main content

Dom podiplomcev

Dom podiplomcev je umeščen v širši center Ljubljane, na Gosarjevi ulici 9. V bližini so Upravna, Ekonomska in Pedagoška fakulteta ter Fakulteta za družbene vede. Dom je blizu Dunajske ceste, po kateri potekajo številne linije javnega prometa, ki vodijo mimo slikovitega ožjega centra s številnimi upravnimi, izobraževalnimi in kulturnimi institucijami v razgibanem arhitekturnem okolju na vse konce mesta. Nedaleč od doma se razprostirajo obsežne zelene površine, kjer se je moč sprehajati ali kolesariti do reke Save, ki nudi predvsem v poletnih mesecih osvežujoč hlad. Bližina športne dvorane in nogometnega stadiona ponuja sprostitev ob zanimivih športnih in zabavnih prireditvah.

V domu je 138 nastanitvenih zmogljivosti, namenjenih za nastanitev podiplomskih študentov tretje stopnje, mladih raziskovalcev in štipendistov. Nastanitev nudimo v lepo urejenih garsonjerah s sodobno opremljeno mini kuhinjo, internetnim priključkom (žičnim in Wi-Fi) ter priključkom za TV. V domu je na voljo tudi pralnica  za individualno pranje perila, klubska soba in fitnes.

Poleg tega je v Domu podiplomcev 34 apartmajev velikosti 32m2 do 53m2, namenjenih nastanitvi drugih uporabnikov – gostujočih raziskovalcev, gostujočih visokošolskih učiteljev in visokošolskih sodelavcev v okviru uradnih izmenjav. Vsak apartma ima mini kuhinjo, dnevni prostor in spalnico.

Druge uporabnike nameščamo v Dom podiplomcev na podlagi sklenjenih pogodb z visokošolskimi zavodi, ministrstvom, pristojnim za znanost in visoko šolstvo, z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, raziskovalnimi organizacijami in drugimi državnimi organi.

Stanovalci lahko najamejo tudi parkirni prostor v garaži. V hiši je ves čas prisoten receptor, stanovalci pa se lahko vedno obrnejo na zaposlene v pisarni Doma podiplomcev v času uradnih ur.

Mladi raziskovalci in štipendisti Republike Slovenije se morajo, za sprejem ali podaljšanje bivanja, prijaviti na Javni razpis za sprejem in podaljšanje bivanja mladih raziskovalcev in štipendistov v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana, ki ga razpiše direktor ŠDL na podlagi Sklepa o ustanovitvi javnega zavoda Študentski dom Ljubljana in Pravil o nastanitvi v javni zavod Študentski dom Ljubljana.    

Stroške bivanja lahko preverite v Ceniku stroškov bivanja v DPL.  

Aktualni razpis je dostopen tukaj.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava