Skip to main content

Partnerstva in članstva v združenjih

Združenje študentskih domov Slovenije (ZŠDS)

ŠDL je ustanovni član Združenja študentskih domov Slovenije, ki združuje javne študentske domove in dijaške domove, ki imajo status dijaških in študentskih domov.

Združenje je bilo ustanovljeno leta 2012 z namenom vsebinsko, organizacijsko in strokovno prispevati k razvoju kakovostnega zagotavljanja bivalnih zmogljivosti za študente univerz oziroma dijaških domov v Sloveniji.

Poleg Študentskega doma Ljubljana so v združenju še:

  • Študentski domovi Univerze v Mariboru (ŠD UM).
  • Študentski domovi Univerze na Primorskem (ŠD UP).
  • Dijaški in študentski dom Kranj (DŠD Kranj).
  • Dijaški in študentski dom Novo mesto (DŠD Novo mesto).
  • Dijaški in študentski dom Koper (DŠD Koper).

Evropsko združenje študentskih domov (EucA)

ŠDL je od leta 2017 del evropskega združenja European University College Associaton (EucA). Združenje je bilo ustanovljeno leta 2008 z namenom povezovanja študentskih domov in izmenjave dobrih praks s področja študentskih zadev. Združenje danes povezuje preko 53.000 študentov iz več kot 190 študentskih domov v 12 državah.

Združenje omogoča študentom pridobivanje formalnih in neformalnih kompetenc, spodbujanje demokratične participacije med mladimi, spoznavanje potencialnih delodajalcev med časom študija, razvoj mehkih veščin, programe mobilnosti in izmenjav ter omogoča izobraževanja za zaposlene s področja študentskih zadev.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava