Skip to main content

O spletni strani

Informacije o upravljavcu spletne strani

Študentski dom Ljubljana (skrajšano ime: ŠDL)
Svetčeva ulica 9
1000 Ljubljana

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca

Telefon: 01 230 97 30
Faks: 01 242 1000
E-pošta: studentski.domovi@stud-dom-lj.si

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov: dpo@stud-dom-lj.si

Obisk spletne stran

Ob vsakem obisku spletne strani ŠDL se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka - številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu). Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, na katerem gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. ŠDL tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo in pravna podlaga za njihovo obdelavo
Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij ter omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki bi lahko ogrozili dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, dostopnih preko teh omrežij in sistemov.

Pravna podlaga
Takšna obdelava je nujna za opravljanje nalog upravljavca.

Hramba
Podatki se na spletnem strežniku v dnevniških datotekah hranijo 1 leto.

Naročanje na e-novice

Pri naročanju na spletne novice ŠDL poleg vaše IP številke obdeluje vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec ter datum in čas prijave.

Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo in pravna podlaga za njihovo obdelavo
ŠDL zbrane podatke obdeluje za namene želene vrste obveščanja.

Pravna podlaga
Osebne podatke (e-naslov) obdelujemo na  podlagi posameznikove veljavne privolitve (člen 6(a) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov). Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate, da ŠDL vaš elektronski naslov uporablja za namene želene vrste obveščanja ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema obveščanja kadarkoli odjavite.

Hramba
Podatki se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Odjavite se lahko kadarkoli tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Če boste označili, da z navedenim soglašate, ŠDL ne bo več pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. ŠDL namreč za prijavo na novice uporablja sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki izrecno soglašajo, da želijo prejemati elektronska obvestila. Ti podatki o uporabnikih se hranijo v podatkovni bazi na lokalnem strežniku spletišča in se jih ne posreduje »tretjim« osebam.

Piškotki

Spletne strani ŠDL uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogle nuditi.

Obvezni
Posamezni piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani in jih ni moč onemogočiti.

NazivNamenTrajanjeTipUpravljavec
Cookie ConsentShrani uporabnikove nastavitve piškotkov.1 letoHTMLŠDL
isFirstVisitShrani nastavitve popup-a AI Cimer.6 mesecevHTMLŠDL

Analitični
Za sledenje spletnim statistikam in dejavnosti obiskovalcev na spletnem mestu (podatki o prvemu obisku, ogledu strani, času brskanja, vstopni in izstopni točki).

NazivNamenTrajanjeTipUpravljavec
_gaTo naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta.2 letHTMLGoogle
_gatPiškotek se uporablja za omejevanje pogostosti zadetkov.1 minutaHTMLGoogle
_gidTo naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta.1 danHTMLGoogle

Izjava o omejitvi odgovornosti v zvezi s klepetalnikom

Naš klepetalnik bo z umetno inteligenco zagotavljal splošne informacije in odgovore na vprašanja, povezana z bivanjem v Študentskem domu Ljubljana, tako, da bo uporabil naučeno iz naše spletne strani.

Upoštevajte, da informacije, ki jih zagotavlja klepetalnik, niso mišljene kot nadomestilo za uradni odgovor Študentskega doma Ljubljana.

Zavedajte se, da je klepetalnik avtomatiziran sistem in morda ne zagotavlja vedno stoodstotno točnih informacij. Čeprav si prizadevamo zagotoviti točne informacije, ne moremo jamčiti za točnost, popolnost ali pravočasnost informacij, ki jih posreduje klepetalnik.

Z uporabo našega spletnega mesta in interakcijo s klepetalnikom se strinjate s to izjavo o omejitvi odgovornosti. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava