Skip to main content

Dom podiplomcev

Že več kot 60 let skrbimo za bivanje študentov v Ljubljani

Dom podiplomcev je umeščen v širši center Ljubljane, na Gosarjevi ulici 9. V bližini so Upravna, Ekonomska in Pedagoška fakulteta, Fakulteta za družbene vede. Dom je blizu Dunajske ceste, po kateri potekajo številne linije javnega prometa, ki vodijo mimo slikovitega ožjega centra s številnimi upravnimi, izobraževalnimi in kulturnimi institucijami v razgibanem arhitekturnem okolju na vse konce mesta. Nedaleč  od doma se razprostirajo obsežne zelene površine, kjer se je moč sprehajati ali kolesariti do reke Save, ki nudi predvsem v poletnih mesecih osvežujoč hlad. Bližina športne dvorane in nogometnega stadiona ponuja sprostitev ob zanimivih športnih in zabavnih prireditvah.

V domu je 138 nastanitvenih zmogljivosti, namenjenih za nastanitev podiplomskih študentov tretje stopnje, mladih raziskovalcev in štipendistov.

Nastanitev nudimo v lepo urejenih garsonjerah s sodobno opremljeno  mini kuhinjo,  internetnim priključkom (brezžičnim in kabelskim) ter priključkom za TV.

V domu je na voljo tudi pralnica  za individualno pranje perila, klubska soba in fitnes. V infosobi so na voljo tiskalniki ter internetni priključki.

Poleg tega je v  Domu podiplomcev 34 apartmajev  velikosti 32m2 do 53m2,  namenjenih nastanitvi drugih uporabnikov – gostujočih raziskovalcev, gostujočih visokošolskih učiteljev in visokošolskih sodelavcev v okviru uradnih izmenjav. Vsak sodobno urejen apartma ima mini kuhinjo, dnevni prostor in spalnico.

Druge uporabnike nameščamo v Dom podiplomcev na podlagi sklenjenih pogodb z visokošolskimi zavodi, ministrstvom,  pristojnim za znanost in visoko šolstvo, z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS, raziskovalnimi organizacijami in drugimi državnimi organi.

Stanovalci lahko najamejo tudi parkirni prostor v garaži. V hiši je ves čas prisoten receptor, stanovalci pa se lahko vedno obrnejo na oskrbnika, kadar to potrebujejo. V času uradnih ur se lahko pogovorijo tudi z vodjo Doma.

Pravila o nastanitvi v javni zavod Študentski dom Ljubljana si lahko preberete spodaj v prilogi.

 

Pomembni obrazci:  

Javni razpis
Obrazec za JR 2023-2024 DPL – Obrazec A ali VEP obrazec A
Obrazec za JR 2023-2024 DPL – Obrazec B ali VEP obrazec B
Obrazec za JR 2023-2024 DPL – Obrazec C
Obrazec za JR 2023-2024 DPL – Obrazec Č
Obrazec za JR 2023-2024 DPL – Obrazec D

Prednostna lista:

- Prednostna lista z dne 30. 11. 2023

 

 

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava