Skip to main content

Fitnesi

Stereotipna predstava fitnesa v preteklosti je bila, da gre za vadbeni prostor, poln uteži in po katerem se sprehajajo samo mišičnjaki.

Ta stereotip je že kar nekaj časa presežen, saj fitnes nikakor niso samo uteži in ni namenjen samo tistim, ki želijo goro mišic. Beseda »fitness« izhaja iz angleške besede »(being) fit«, kar pomeni biti zdrav, krepak, odporen, sposoben. Sodobni trend se usmerja k celostni obravnavi telesa, njegovi funkcionalnosti in zdravju. V ŠDL sledimo strokovnim trendom, zato naše prostore neprestano posodabljamo in opremljamo. Tako so naši fitnesi primerni za vse, ki želijo samo rekreacijo, pa tudi za tiste, ki želijo izboljšati katero od gibalnih sposobnosti (vzdržljivost, moč, koordinacijo, gibljivost ipd.). Tako v naših fitnesih lahko poleg uteži in trenežerjev z utežmi najdete tudi funkcionalne kotičke, aerobne trenažerje (kolesa, eliptike, tekaške steze, airbike itn.), elastike, težke žoge, koordinacijske lestve ipd.

Kako se prijaviti?

ŠDL ponuja šest fitnesov glede na vašo lokacijo bivanja (Dom 4, Dom C, Dom Litostroj, Dom Poljanska, Dom G59 in Dom DPL). V fitnes se lahko prijavite preko aplikacije MojŠtudent, razen za fitnes Doma podiplomcev, ki je namenjen izključno stanovalcem doma, ki se v fitnes lahko prijavijo na recepciji doma.

Opis prijave na fitnes:

Prijava preko aplikacije MojŠtudent se izvede v 2 korakih, v prvem si uredite člansko izkaznico, v drugem pa se prijavite v fitnes:

1. Ureditev članske izkaznice

Nalaganje osebne fotografije za izdelavo članske izkaznice. Na student.sd-lj.si/sport/fitness-card naložite fotografijo. Člansko izkaznico boste prejeli v fitnesu naknadno. Do prejema članske izkaznice lahko fitnes normalno obiskujete.

2. Prijava na fitnes

Na student.sd-lj.si/sport/subscription kliknete na gumb "NAROČI" pri fitnesu, ki ga želite obiskovati. Za uspešno dokončanje prijave je potrebno dokončati oba koraka!

Mesečna naročnina za neomejen obisk fitnes, v sklopu objavljenega urnika, je 15,00 EUR. Mesečna naročnina se v naslednjem mesecu avtomatično podaljša. V primeru, da fitnesa ne želite več obiskovati je potrebna odjava, v nasprotnem primeru se naročnina samodejno podaljša.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava