Skip to main content

Ferbruar - Novičnik dogodkov

Eko mesec

Dragi stanovalke, dragi stanovalci,

februar je EKO mesec! Premaknimo se iz cone udobja, ozavestimo način življenja, ki pogublja naš planet in raziščimo alternative.

Za vas pripravljamo:

16. 2. 2022

Spletno predavanje TRAJNOSTNO BIVANJE IN E-MOBILNOST v izvedbi Študentskega energetskega kluba.

Na predavanju bo predstavljena odločitev za postavitev nič energijske hiše in izkušnja bivanja v takšnem objektu. Na podoben način, od ideje do izvedbe, bo obravnavana mala sončna elektrarna. Predstavljen pa bo tudi primer ekonomsko upravičenega prehoda z dieselskega avtomobila na električnega. 

Izvedba: Matej Guštin in Matej Bokalič, Fakulteta za elektrotehniko, Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko

 

20. 2. 2023 ob 19:00

Izmenjevalnica oblačil in Delavnica kreativne nadgradnje oblačil

Restavracija Rožna Kuh´na

Naredite prvi korak v smeri zmanjševanja tekstilnih odpadkov in se nam pridružite na izmenjavalnici oblačil. Tokrat oblačil ne boste kupili, ampak zamenjali.  Ker je namen tokratne izmenjevalnice predvsem ekološki, lahko prinesete neomejeno število kosov, ki jih ne nosite več. Tudi odnesete lahko neomejeno (po sistemu 1 za 1); kar bo ostalo, bo vključeno v tržnico oblačil (pridete in vzamete oblačilo) ali bo dobilo nov dom na Centru ponovne uporabe (CPU). 

 

27. 2. 2023, 13.00 – 14.30 

Delavnica: Nevidno življenje odpadkov

Mala dvorana uprave ŠDL

Kako lahko razvijemo inovativne rešitve za reševanje odpadkov v gospodinjstvu? Da je znanost lahko tudi zabavna, potrjuje igra s kartami, ki je nastala v okviru projekta Nevidno življenje odpadkov. Preizkusite se v »Umazani igri« v kateri boste v vlogi podgane poskušali zasvinjati mesto! Pri razvoju igre so sodelovali ZRC SAZU, Value Add Games in Baltazar Consulting

 

Ekoteka - spletna eko knjižnica.

Si gledal zanimiv dokumentarec področja varovanja okolja? Deli naslov z nami! Si prebral aktualno knjigo s področja podnebnih sprememb? Motiviraj še ostale, da jo preberejo! Si naletel na kratek video, ki ga mora videti vsak, še tako eko-ozaveščen študent? Deli ga z nami! Kje? V FB skupini Ekoteka - spletna eko knjižnica.

Da pa je tudi zabava lahko ekološko osveščena, nam pokažete

21. 2. 2023 na PUSTOVANJU, ki ga organizira ŠSS.

Igrišče v Rožni dolini

Za več informacij nas spremljajte na Facebooku in Instragramu.

 

Se vidimo!

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava