Skip to main content

Mesec kulture in umetnosti 2024

Vabljeni na brezplačne dogodke

V sodelovanju s Centrom za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani in članicami UL, Kulturnim bazarjem vas vabimo k udejstvovanju na pestrem programu kulturno-umetniških dogodkov, na katerih bo mogoč vpogled v kulturno dogajanje in udejstvovanje študentk, študentov.

Dogodki so brezplačni in dostopni vsem študentkam, študentom, zaposlenim ter alumnom UL. Na dogodkih, kjer so mesta omejena, je zahtevana prijava:

PROGRAM MESECA KULTURE IN UMETNOSTI 2024 

 • Predstave študentk in študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani (UL AGRFT)
 • Projekcija filmov študentk in študentov UL AGRFT
 • Koncerti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in koncert Akademske folklorne skupine France Marolt
 • Razstave, vodeni ogledi, odprta vrata kulturnih ustanov 
 • Predavanja, delavnice, drugo
 • Glasbena monokomedija: Recept za srečo

SPORED DOGODKOV 

Predstave študentk in študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani

Projekcija kratkih igranih in dokumentarnih filmov UL AGRFT, 18.3.2024, 19.00, kinodvorana UL AGRFT, Aškerčeva 5

 1. Kratki igrani film bAlenka – nagrada za študentski film na 26. Festivalu slovenskega filma; Irgl Kristian (režija), Karin Petrič (direktorica fotografije), Timotej Cvirn (montaža).
 2. Kratki igrani film Hoffmanov zakon – Prešernova nagrada UL AGRFT za režijo in filmsko fotografijo; Kogoj Aleksander (režija), Izidor Čok (direktor fotografije), Ambrož Pivk (montaža).
 3. Kratki dokumentarni film Domčani; Štern Jure (režija), Klemen Lorber (direktor fotografije), Rožana Švara (montaža).
 4. Kratki dokumentarni film Impulz; Šifrer Lara (režija), Veronika Francesca Štefančič (direktorica fotografije), Neža Tretnjak (montaža).

Koncerti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in koncert Akademske folklorne skupine France Marolt

 • Koncerti Akademije za glasbo najdete tukaj
 • Skupni koncert študentov orgel Glasbene akademije Univerze v Zagrebu in Oddelka za sakralno glasbo UL AG, 4. 3. 2024 ob 18.00, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.
 • Koncert Solo e da camera: prof. Vasilij Meljnikov, violina in Eva Dolinšek, čembalo, 5. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.
 • Koncert Solo e da camera: Godalni kvartet in sekstet klarinetov, 8. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Tria Lorenz. Vstop prost.
 • Skupni orgelski koncert študentov sakralne glasbe UL AG in Inštituta za cerkveno glasbo KBF v Zagrebu, 11. 3. 2024 ob 18.00, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.
 • Koncert Solo e da camera: doc. Nuška Drašček, prof. Barbara Jernejčič Fürst, doc. Theresa Plut, prof. Matjaž Robavs, 13. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.
 • Koncert Tutti: Dekliški pevski zbor UL AG, 15. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.
 • PRO ET CONTRA - Izmenjalni koncert študentov harmonike, 25. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.
 • Koncert Solo e da camera: Sofija Mihailović, flavta in Simeon Goshev, violina, 27. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Tria Lorenz. Vstop prost.
 • Koncert Tutti: Simfonični orkester RTV Slovenija in solisti UL AG, 28. 3. 2024 ob 19.30, Slovenska filharmonija. Vstop prost.
 • Koncert Akademske folklorne skupine France Marolt, glasbeno plesni večer, 19. 3. 2024, 20.00, Rožna Kuhna (Svetčeva 9, 1000 Ljubljana) 

  Akademska folklorna skupina France Marolt se bo v krajšem celovečerne koncertu predstavila z edinstvenim repertoarjem slovenskega ljudskega izročila. Občinstvu bodo predstavili reprezentativna, nagrajena in nova dela akademske folklorne skupine, ki so atraktivna tudi za širšo publiko, obenem pa želijo dokazati, da njihova tradicija ni nujno zastarela in izvajalsko konservativna, temveč jo je mogoče predstaviti tudi v mladi, drznejši in sveži preobleki.

Razstave, vodeni ogledi, odprta vrata kulturnih ustanov

Teden odprtih vrat kulturnih ustanov, prost vstop, dogodki za študentke in študente UL:

Glasbena monokomedija, Rok Šrklep: Recept za srečo, 26.3.2024, 20.00, Rožna Kuhna (Svetčeva 9)


Si srečen? Edino vprašanje, o katerem bi se zares morali pogovarjati, je tokrat preneseno na oder. Vprašanje, ki je delalo mnogo preglavic Aristotelu in ostalim največjim filozofom, bo poskušal razvozlati diplomiranec filofaksa. Glasbena monokomedija se loteva sreče in srečnosti na kar se da humoren, pa vseeno analitičen način. Skozi pesmi, osebne izkušnje in observacijski pogled skuša priti do sestavin, ki so potrebne za srečo. Pa mu bo na uspelo? Preverite in pridite na najbolj posrečeno monokomedijo pri nas.

Rok Škrlep je komik, ki je kljub svoji mladosti na stand up odrih prisoten že celo desetletje in ravno deseto obletnico nastopanja obeležuje s svojo drugo avtorsko monokomedijo. Po odlično sprejeti potopisni predstavi “Svetovne fore” se na slovenske odre vrača še bolj osebno, izpovedno in predvsem iskreno. Predstava je še en dokaz več, da tudi voditelj Malih sivih celic nima odgovorov na vsa vprašanja.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava