Skip to main content

Obvestilo o sproščanju ukrepov v ŠDL

Upoštevanje vseh preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 in preklic Izrednih navodil bivanja v Študentskem domu Ljubljana za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19

Spoštovane stanovalke in stanovalci ŠDL,

Na podlagi Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je na področje vzgoje in izobraževanja prinesel sproščanje ukrepov ter skladno z našim obvestilom z dne 21. 2. 2022, vas obveščamo, da Izredna navodila bivanja v Študentskem domu Ljubljana za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19, ne veljajo več.

Ne glede na preklic izrednih navodil bivanja v ŠDL še naprej ostaja v veljavi obvezno spoštovanje vsakodnevnih splošnih preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

V zaprtih skupnih prostorih ŠDL je še vedno obvezna uporaba zaščitne maske. Poleg tega je potrebno upoštevati vsa splošna navodila za preprečevanje okužbe s povzročiteljem COVID-19 (t.j. medosebna razdalja, umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja, intenzivno zračenje prostorov ipd.).

Če pri sebi opazite bolezenske znake (vročino in druge simptome povezane s COVID-19), ostanete v sobi in se izogibate stikom z drugimi ljudmi. Po telefonu se posvetujte z zdravstveno službo (izbrani zdravnik v rednem delovnem času, Splošna nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Ljubljana (01) 522 84 08 ali klic v sili 112), kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Če se udeležite HAG testiranja in ste pozitivni ali ste od svojega izbranega ali dežurnega zdravnika napoteni na PCR testiranje morate o tem takoj obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000. Navodila za osebe s potrjeno okužbo s  SARS-CoV-2 v domači izolaciji so dostopna na spletni strani NIJZ.

Posameznikom v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ni več potrebno v karanteno, vendar pristojni priporočajo testiranje sedem dni od zadnjega tesnega stika z okuženim in 14 dnevno izogibanje vsem ne nujnim stikom z drugimi. Več si lahko preberete tukaj. O vseh morebitnih novostih, boste tako kot do sedaj, obveščeni preko aplikacije MojŠtudent in z objavo na spletni strani zavoda.

V želji, da še naprej ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava ŠDL
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava