Skip to main content

Obvestilo o sproščanju ukrepov v ŠDL

Sproščanju ukrepov

Spoštovane stanovalke in stanovalci,

danes je v veljavo stopil nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki na področju vzgoje in izobraževanja prinaša sproščanje ukrepov.

V skladu z novim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, se:

  • na področju vzgoje in izobraževanja opušča ugotavljanje izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT);
  • ukinja samotestiranje v šolah in visokošolskih zavodih, tako za zaposlene kot tudi za učence, dijake ter študente.

Še vedno ostaja obvezno spoštovanje vseh preventivnih ukrepov. V prostorih ŠDL je še vedno obvezna uporaba zaščitne maske. Polega tega je potrebno upoštevati splošna navodila za preprečevanje okužbe s povzročiteljem COVID-19 (t.j. medosebna razdalja, umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja in intenzivno zračenje prostorov ipd.).

Če pri sebi opazite bolezenske znake (vročino in druge simptome povezane s COVID-19), ostanete v sobi in se izogibate stikom z drugimi ljudmi. Po telefonu se posvetujte z zdravstveno službo (izbrani zdravnik v rednem delovnem času, Splošna nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Ljubljana (01) 522 84 08 ali klic v sili 112), kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Če se udeležite HAG testiranja in ste pozitivni ali ste od svojega izbranega ali dežurnega zdravnika napoteni na PCR testiranje morate o tem takoj obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000. 

Posameznikom v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ni več potrebno v karanteno, vendar pristojni priporočajo, da se sedem dni od zadnjega tesnega stika z okuženim testirajo in se v obdobju 14 dni od stika izogibajo ne nujnim stikom z drugimi.

Zaradi navedene spremembe predpisov bomo pregledali Izredna navodila bivanja v Študentskem domu Ljubljana za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 in proučili možnost njihove prilagoditve ali ukinitve.

O vseh morebitnih novostih, boste tako kot do sedaj, obveščeni preko aplikacije MojŠtudent in z objavo na spletni strani zavoda.

V želji, da še naprej ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava ŠDL

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava