Skip to main content

Obvestilo o sproščanju ukrepov v študentskih domovih - odprtje študentskih domov

Prepoved zbiranja v študentskih domovih se odpravi dne 26. 4. 2021

Spoštovane stanovalke in stanovalci ŠDL,

obveščamo vas, da Vlada Republike Slovenije ni podaljšala veljavnosti Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanje (v nadaljevanju: Odlok), ki velja do vključno 25. 4. 2021. Navedeno pomeni, da se s 26. 4. 2021 prepoved zbiranja v študentskih domovih odpravi in da se stanovalci lahko vrnejo v študentske domove.

Izjava stanovalca za zajezitev širjenja COVID-19
V študentske domove se lahko vrnejo le zdrave osebe, ki ne kažejo nobenega od simptomov COVID-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa in bolečine v žrelu). Pred vrnitvijo v ŠDL je potrebno izpolniti Izjavo stanovalca za zajezitev širjenja COVID-19, ki jo lahko oddate le v elektronski obliki preko aplikacije MojŠtudent v zavihku storitve/izjave. Vsem tistim, ki v času veljavnosti Odloka že bivate v zavodu na podlagi ene od izjem in ste izjavo že oddali, izjave ni potrebno ponovno izpolnjevati. Izpolnjena in oddana izjava je pogoj za vrnitev v ŠDL.

Testiranje na okužbo
Skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport se pred vrnitvijo v študentski dom priporoča testiranje s hitrimi antigenskimi testi na eni od lokacij množičnih testiranj, kjer je omogočeno brezplačno testiranje. Seznam lokacij je dostopen tukaj. Prav tako se stanovalcem v času bivanja priporočajo redna tedenska testiranja na navedenih lokacijah.

Izredna navodila bivanja in splošna higienska priporočila NIJZ
Pri bivanju je potrebno upoštevati Izredna navodila bivanja v Študentskem domu Ljubljana za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 in splošna higienska priporočila NIJZ za vzgojo in izobraževanje, ki so dostopna tukaj.

Obračunavanje stanarine
Obveščamo vas, da od dne prenehanja veljavnosti Odloka, stanovalci niso več oproščeni plačila stanarine in drugih stroškov povezanih z bivanjem na podlagi veljavne nastanitvene pogodbe. Pri obračunu stanarine od dneva odprtja dalje, bo hkrati narejen dobropis za 6 dni stanarine in 6 dni stroškov dežurstev ter varovanja za mesec oktober 2020.

Vstop v poslovne prostore in uradne ure služb zavoda
V poslovne prostore zavoda lahko vstopajo le zdrave osebe, ki ne kažejo nobenega od simptomov COVID-19 in so pri tem dolžne dosledno upoštevati navodila o ravnanju za preprečevanje okužb. Pred vstopom v prostore je obvezna uporaba maske in razkuževanje rok. Čakajoči na storitev ste dolžni zagotavljati medosebno razdaljo najmanj 2 m. Vstopa se posamično.

Sprejemna pisarna v Rožni dolini, Sprejemna pisarna Doma podiplomcev in Pisarna za študentske domove ter ostale službe zavoda so dosegljive v času uradnih ur.

Za nujne zadeve je na voljo tudi telefonska številka (01) 242 1000, naše recepcije v Rožni dolini, ki je dosegljiva 24 ur na dan, vse dni v tednu.

O vseh spremembah in novostih boste, tako kot do sedaj, sproti obveščeni tudi na spletni strani Študentskega doma Ljubljana. Vse novosti v zvezi z ukrepi zoper koronavirus, ki jih sprejema Vlada Republike Slovenije, lahko spremljate na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami in vam želimo uspešno zaključevanje študijskega leta.

V želji, da še naprej ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava ŠDL
Ljubljana, 23. 4. 2021

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava