Skip to main content

Študentski dom Ljubljana sprejel donacijo MK Group in Gorenjske banke

Vzpostavitev sodobne študijske sobe

Ljubljana, 19. junij 2024 – Študentski dom Ljubljana je z donacijo družb MK Group in Gorenjske banke pričel prenovo skupnega prostora za učenje in delo, pa tudi za druženje in druge organizirane aktivnosti, ki bodo prispevale k izboljšanju kakovosti študija in bivanja v Rožni dolini. Donacija podjetij v okviru regijskega programa družbene odgovornosti Podpora družini v vrednosti 100.000 tisoč evrov bo namenjena za prenovo in opremo skupnega študijskega prostora velikosti približno 200 kvadratnih metrov, kar bo pomembno prispevalo k akademskim uspehom in krepitvi študentskih ter prijateljskih vezi. Obnovitvena dela bodo zaključena predvidoma oktobra 2024. 

Donatorsko pogodbo so podpisali direktor Javnega zavoda Študentski dom Ljubljana Tomaž Pečnik, generalni direktor MK Group Mihailo Janković in član uprave Gorenjske banke Marko Filipčič. 

Študentski domovi so več kot le streha nad glavo študentov, saj je skozi več kot 72 letno zgodovino postala res številčna skupnost. Vsak dom pod kratico ŠDL ima posebej bogato zgodovino in posebno mesto v spominih stanovalcev. Paleta različnih športnih, kulturnih, glasbenih, zabavnih projektov je dala zavodu dodano vrednost in prepoznavno identiteto. 

Z velikodušno donacijo podjetij MK Group in Gorenjske banke se bo vzpostavila sodobna študijska soba v Rožni dolini ter tako poskrbela za manko skupnih prostorov za učenje in tako prispevala k ustrezni podpori akademskemu uspehu študentov, spodbudili sodelovanje in inovativnost ter predvsem krepili študentsko skupnost. Moderna študijska soba, ki bo v svoji osnovi poskrbela za povečanje kakovostnih študijskih prostorov bo sestavljena iz namenskega prostora za samostojno učenje, prostora za skupinsko učenje, bralni prostor ter tudi "coworking" konferenčno sobo. 

»Študentski dom Ljubljana v 29 domovih s 7.500 ležišči že 72 let ustvarja skupnost, v kateri zagotavljamo ne zgolj ustrezno bivanjsko okolje, temveč si prizadevamo tudi za razvejane akademske, kulturne, umetniške in športne dejavnosti. Z velikodušno donacijo podjetij MK Group in Gorenjske banke za vzpostavitev sodobne študijske sobe v Rožni dolini bomo poskrbeli za razvoj skupnih prostorov za učenje in prispevali k ustrezni podpori akademskemu uspehu študentov, spodbudili sodelovanje in inovativnost ter predvsem krepili študentsko skupnost«, je dejal Tomaž Pečnik, direktor JZ ŠDL, ob podpisu donatorske pogodbe. 

»Letos je regionalni program družbene odgovornosti v vrednosti 350.000 evrov usmerjen k študentskim domovom v Jadranski regiji, kjer naša družba posluje. V Sloveniji skupaj z Gorenjsko banko že tradicionalno vlagamo v razvoj prihodnosti, podporo novim generacijam in s tem prispevamo k izobrazbi in razvoju mladih. Letošnja donacija je usklajena tudi z delovanjem Fundacije Miodraga Kostića, v okviru katere bo konec letošnjega leta odprla svoja vrata tudi Palača znanosti v Beogradu. Palača znanosti bo prva tovrstna ustanova v regiji, ki bo delovala v smeri promocije in podpore znanosti. Prav s takšnimi projekti želimo najboljšim študentom in mladim raziskovalcem omogočiti odlične pogoje za razvoj novih znanj in raziskav«, je dejal Mihailo Janković, generalni direktor MK Group. 

Marko Filipčič, član uprave Gorenjske banke: »Regijski program družbene odgovornosti Podpora družini je vstopil v svoje osmo leto. V tem času smo pomembno prispevali k izboljšanju pogojev tako za naše najmlajše, mlade družine in sedaj tudi za študente. Z novo donacijo želimo spodbuditi inovativnost, predanost ter odličnost na vseh področjih. Študentom želimo, da bi s svežimi pristopi, novimi znanji ter novimi izkušnjami zaupali v uspeh na vseh svojih poteh«.

 

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava