Skip to main content

Zaprtje študentskih domov - Vlada RS ponovno uvaja režim bivanja v študentskih domovih, kot je veljal pred 1. 4. 2021

Režim bivanja in skupine izjem ostajajo nespremenjene

Spoštovane stanovalke in stanovalci ŠDL,

Vlada RS je dne 8. 4. 2021 sprejela »Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih« (v nadaljevanju: Odlok), s katerim študentski domovi ostajajo zaprti, vendar se ponovno uvaja režim bivanja, kot je veljal pred 1. 4. 2021. Odlok je objavljen v Uradnem listu RS, št. 53.

Navedeno pomeni, da študentski domovi ostajajo zaprti razen za v nadaljevanju navedene izjeme:

  • študente, ki imajo stalno prebivališče v študentskem domu,
  • študentske družine,
  • študente tujce in gostujoče profesorje, ki jim je zaradi trenutnih varnostnih razmer onemogočena vrnitev v kraj stalnega bivališča,
  • študente, ki opravljajo za državo pomembne naloge,
  • študente, ki opravljajo izpite, seminarje, laboratorijske vaje in individualni pouk, kar pomeni, da se omenjene študijske obveznosti izvajajo s fizično prisotnostjo študenta na fakulteti (opravljanje študijskih obveznosti na daljavo, ne pomeni izpolnjevanje pogoja izjem).

Odlok velja od 11. do vključno 17. aprila 2021.

Stanovalci, ki ste zaradi spremembe Odloka z dne 1. 4. 2021 začasno zapustili ŠDL, vas prosimo, da izpolnite Izjavo stanovalca za zajezitev širjenja COVID-19 (april 2021) in Izjavo stanovalca o izpolnitvi pogoja izjem (april 2021) in ju s priloženim obveznim dokazilom visokošolskega zavoda ali druge pristojne institucije o obstoju izpolnjevanja pogoja pred vrnitvijo posredujete na e‑naslov: izjeme@stud-dom-lj.si. Enako izjavi s priloženimi dokazili posredujete tudi tisti, ki boste izjemo uveljavljali prvič.

Izpolnjeni izjavi sta pogoj za vrnitev v ŠDL.

Stanovalci ste v času bivanja dolžni v celoti spoštovati Izredna navodila bivanja v Študentskem domu Ljubljana za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19.

Dodatne informacije v zvezi z Odlokom in bivanjem v ŠDL, vam je v času uradnih ur sprejemne pisarne, na voljo telefonska številka 051/362‑995.

O vseh spremembah in novostih boste sproti obveščeni preko aplikacije MojŠtudent in preko objav na naši spletni strani.

V želji, da še naprej ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava ŠDL
Ljubljana, 9. 4. 2021

Prilogi:

*Obvestilo posameznikom po 13. členu Splošne uredbe o varstvu podatkov glede obdelave osebnih podatkov, pridobljenih od posameznika na katerega se nanašajo, je objavljeno tukaj.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava