Skip to main content

Koronavirus in bivanje v študentskih domovih, 17. 1. 2022

Posodobitev izrednih navodil bivanja.

Spoštovane stanovalke in stanovalci,

zaradi naraščanja števila okužb v zadnjem obdobju, vas ponovno pozivamo, da ravnate odgovorno in upoštevate Izredna navodila bivanja v Študentskem domu Ljubljana za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19, ki smo jih posodobili skladno z aktualnimi navodili NIJZ vključno s povezavami.

Še posebej odgovorno je potrebno ravnati v primeru znakov bolezni, stika z okužbo, pri potrditvi okužbe ali v primeru pozitivnega rezultata samotestiranja. Vsa ustrezna navodila v zvezi s tem  najdete v posodobljenih izrednih navodilih bivanja.

Ne glede na izpolnjevanje pogoja PCT, spodbujamo, da se v primeru znakov bolezni ali v primeru stika z okužbo samotestiramo.

PCT POGOJ IN SAMOTESTIRANJE
Za vstop v ŠDL je potrebno izpolnjevati PCT pogoj (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja), pri čemer je pogoj PCT izpolnjen, če se uporabnik izkaže z veljavnim osebnim dokumentom in razpolaga z enim izmed navedenih dokazil (aktualni podatki kdaj oseba izpolnjuje PCT pogoj so dostopni tukaj). Stanovalci, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, se morajo obvezno redno samotestirati na vsakih 48 ur. Izpolnjevanje pogoja samotestiranja se dokazuje z Evidenčnim listom za samotestiranje. Za stanovalce, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, je organizirano samotestiranje vsak ponedeljek in sredo med 18.00 in 20.00 uro ter vsak petek med 10.00 in 12.00 uro na šestih lokacijah (Dom III, ŠD3, Dom Poljanska, Dom AK, Dom Litostroj in Dom A). Točne lokacije organiziranega samotestiranja so navedene v izrednih navodilih bivanja.
Pred vstopom v prostore ŠDL oz. domove je potrebno receptorjem pokazati ustrezna dokazila skupaj z veljavnim osebnim dokumentom.

SPLOŠNA NAVODILA ZA PREPREČEVANJE OKUŽBE
V prostorih ŠDL je obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2. Polega tega je potrebno upoštevati splošna navodila za preprečevanje okužbe s povzročiteljem COVID-19 (t.j. medosebna razdalja, umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja in intenzivno zračenje prostorov ipd.).

PREPOVED ZBIRANJA
Poleg tega še vedno velja začasna prepoved zbiranja ljudi, oziroma je zbiranje ljudi dovoljeno le, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva.

ORGANIZACIJA DODATNEGA TERMINA CEPLJENJA ZA STANOVALCE IN ZAPOSLENE V ŠDL
Ponovno vas obveščamo, da smo organizirali dodatni termin cepljenja za stanovalce in zaposlene v ŠDL, ki se bo izvajalo danes, 17. 1. 2022, v Mali kulturni dvorani v upravni stavbi v Rožni dolini med 14. in 17. uro. Podrobnosti glede cepljenja najdete tukaj.

O vseh morebitnih novostih boste, kot do sedaj, obveščeni preko aplikacije MojŠtudent in z objavo na spletni strani zavoda.

V upanju, da ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo.

Uprava ŠDL
Ljubljana, 17. 1. 2022

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava