Skip to main content

COVID-19

Obvestila ŠDL v zvezi s COVID-19

Datum od
Datum do
Vzpostavljena je digitalna informacijska platforma #CepimoSe
Nova izredna navodila bivanja, ki veljajo od 10. 06. 2021 do preklica.
Prepoved zbiranja v študentskih domovih se odpravi dne 26. 4. 2021

Zdravstvena kriza, ki jo je povzročil COVID-19, je posegla na vsa področja našega življenja, še posebej na področje druženja oziroma vzdrževanja socialnih stikov. V ŠDL z namenom preprečevanja širjenja virusa izvajamo vrsto ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, ki so jih predpisali Vlada RS, Nacionalni inštitut za javno zdravje in druge pristojne institucije.

V študentske domove vstopamo zdravi!
V domove lahko vstopajo le zdrave osebe (kar pomeni, da v zadnjih 14 dneh niso imele katerega od naslednjih simptomov: slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa in bolečine v žrelu, oziroma v zadnjih 14 dneh niso bile v stiku z osebo, ki bi kazala navedene znake).

Izredna navodila bivanja za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19
Za bivanje v ŠDL velja poostren hišni red, oziroma Izredna navodila bivanja za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19, ki jih sproti prilagajamo glede na aktualno epidemiološko situacijo v državi in skladno z navodili pristojnih institucij. Aktualna izredna navodila najdete tukaj

V primeru bolezenskih znakov
Če pri sebi opazite bolezenske znake (vročino in druge simptome povezane s COVID-19), ostanete v sobi in se izogibate stikom z drugimi ljudmi. Po telefonu se posvetujte z zdravstveno službo (izbrani zdravnik v rednem delovnem času, dežurna zdravstvena služba UKC Ljubljana (01) 522 4540 ali klic v sili 112), kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Če ste napoteni na testiranje, morate o tem takoj obvezno obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000.  

V primeru stika z okuženo osebo
V primeru, da ste bili izpostavljeni okužbi z novim koronavirusom morate upoštevati Navodila NIJZ za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom. Po telefonu se posvetujte z zdravstveno službo (izbrani zdravnik obolelega v rednem delovnem času, dežurna zdravstvena služba UKC Ljubljana (01) 522 4540 ali klic v sili 112), kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Če ste od svojega izbranega ali dežurnega zdravnika napoteni na testiranje, morate o tem takoj obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000.  

V primeru potrjene okužbe
V primeru potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2 morate o tem takoj obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000. V primeru potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2 morate o tem, skladno z navodili NIJZ, takoj obvestiti svoje kontakte v zadnjih dveh dneh pred pojavom simptomov, da so bili v kontaktu z osebo pozitivno na SARS-CoV-2 in upoštevati Navodila NIJZ za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom.

V primeru potrjene okužbe je stanovalec dolžan izvajati izolacijo doma, na naslovu svojega stalnega prebivališča, oziroma v skladu s protokolom zdravnika. Zaradi visokega tveganja širjenja okužbe virusa SARS-CoV-2 med stanovalci in zaposlenimi prostori ŠDL niso primerni za izvajanje izolacije. V primeru izvajanja izolacije izven kapacitet Ministrstva za zdravje je potrebno upoštevati Navodila za osebo s potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 v domači izolaciji. Za stanovalce, ki nimajo stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji (tuji študenti), se izolacija izvaja v skladu s protokolom zdravnika.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava