Skip to main content

COVID-19

Obvestila ŠDL v zvezi s COVID-19

Datum od
Datum do
Prepoved zbiranja v študentskih domovih se odpravi dne 26. 4. 2021
Odlok velja od 1. 4. 2021 do vključno 11. 4. 2021
Odlok velja od 1. 4. 2021 do vključno 11. 4. 2021
Podaljšanje veljavnosti odloka in dodatna pojasnila MIZŠ

Zdravstvena kriza, ki jo je povzročil COVID-19, je posegla na vsa področja našega življenja, še posebej na področje druženja oziroma vzdrževanja socialnih stikov. V ŠDL z namenom preprečevanja širjenja virusa izvajamo vrsto ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, ki so jih predpisali Vlada RS, Nacionalni inštitut za javno zdravje in druge pristojne institucije.

V študentske domove vstopamo zdravi!
V domove lahko vstopajo le zdrave osebe (kar pomeni, da v zadnjih 14 dneh niso imele katerega od naslednjih simptomov: slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa in bolečine v žrelu, oziroma v zadnjih 14 dneh niso bile v stiku z osebo, ki bi kazala navedene znake).

Izredna navodila bivanja za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19
Za bivanje v ŠDL velja poostren hišni red, oziroma Izredna navodila bivanja za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19, ki jih sproti prilagajamo glede na aktualno epidemiološko situacijo v državi in skladno z navodili pristojnih institucij. Aktualna izredna navodila najdete tukaj

V primeru bolezenskih znakov
Če pri sebi opazite bolezenske znake (vročino in druge simptome povezane s COVID-19), ostanete v sobi in se izogibate stikom z drugimi ljudmi. Po telefonu se posvetujte z zdravstveno službo (izbrani zdravnik v rednem delovnem času, dežurna zdravstvena služba UKC Ljubljana (01) 522 4540 ali klic v sili 112), kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Če ste napoteni na testiranje, morate o tem takoj obvezno obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000.  

V primeru stika z okuženo osebo
V primeru, da ste bili izpostavljeni okužbi z novim koronavirusom morate upoštevati Navodila NIJZ za osebe, ki so bile izostavljene okužbi z novim koronavirusom. Po telefonu se posvetujte z zdravstveno službo (izbrani zdravnik obolelega v rednem delovnem času, dežurna zdravstvena služba UKC Ljubljana (01) 522 4540 ali klic v sili 112), kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Če ste od svojega izbranega ali dežurnega zdravnika napoteni na testiranje, morate o tem takoj obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000.  

V primeru potrjene okužbe
V primeru potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2 morate o tem takoj obvestiti upravo ŠDL na telefonsko številko (01) 242 1000. V primeru potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2 morate o tem, skladno z navodili NIJZ, takoj obvestiti svoje kontakte v zadnjih dveh dneh pred pojavom simptomov, da so bili v kontaktu z osebo pozitivno na SARS-CoV-2 in upoštevati Navodila NIJZ za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom.

V primeru potrjene okužbe je stanovalec dolžan izvajati izolacijo doma, na naslovu svojega stalnega prebivališča, oziroma v skladu s protokolom zdravnika. Zaradi visokega tveganja širjenja okužbe virusa SARS-CoV-2 med stanovalci in zaposlenimi prostori ŠDL niso primerni za izvajanje izolacije. V primeru izvajanja izolacije izven kapacitet Ministrstva za zdravje je potrebno upoštevati Navodila za osebo s potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 v domači izolaciji. Za stanovalce, ki nimajo stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji (tuji študenti), se izolacija izvaja v skladu s protokolom zdravnika.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava